Waar je op moet letten als je een fauteuil kopen gaat

Een fauteuil kopen doe je niet dagelijks, daarom is het belangrijk om een goede overwogen keuze te maken. Een fauteuil is namelijk de eyecatcher van je woonkamer en die moet aan een aantal eisen voldoen. Comfort is natuurlijk een belangrijk onderdeel, maar de positie in je kamer ook en daar kan je keuze ook vanaf hangen. Je kan ervoor kiezen om er een eyecatcher van te maken of juist hem op te laten gaan in het hele interieur.

Wat maakt het verschil tussen een stoel en een fauteuil?

Eigenlijk wordt elke stoel die in de woonkamer staat bestempeld als fauteuil. Ook die comfortabele eenpersoons bank is eigenlijk geen bank maar een fauteuil. Je hebt natuurlijk verschillende soorten, zoals de relaxstoel, de oorstoel, een draaistoel maar ook een Engelse clubstoel.

Als je een elektrisch verstelbare stoel zoekt die zowel als tv- als leesstoel dient, dan zijn is de relaxstoel een goede keuze als je een fauteuil kopen gaat. Maar wil je liever een dutje doen en wat meer beschut zitten dan kan de oorfauteuil een uitkomst bieden. Aan de bovenzijde zit namelijk een verbreding die je nek, hals en hoofd beschermd. Maar wil je met je stoel alle kanten op kunnen kijken dan kan een draaistoel juist een goede oplossing zijn omdat je deze zo kan plaatsen zoals het op dat moment uitkomt.

Zo zorg je dat een fauteuil kopen geen flop is voor je interieur

Als je een fauteuil kopen gaat kun je vele kanten op, zoals uitzoeken van een eyecatcher of juist een meubelstuk dat in je interieur wegvalt. Met een fauteuil kun je spelen en kun je een knus persoonlijk hoekje maken, zoals hem bij een openhaard plaatsen. Als je hem slim combineert met de rest dan maakt het je woonkamer af.

Neem altijd de omstandigheden waarin je de stoel gaat plaatsen mee, denk bijvoorbeeld aan huisdieren en kinderen. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld de stof uit moet zoeken. Leer heb je vaak in minder kleuren en motieven, maar geeft wel een luxere uitstraling. Kies je voor een stof model dan is het verstandig deze niet in de volle zon te zetten, dit kan namelijk op termijn verkleuringen veroorzaken. Vergeet hem daarnaast ook niet af en toe te stofzuigen voor het stof en vlekken kun je met een zachte doek verwijderen. Zodra je kiest voor een leren model moet je hem niet te dicht bij een warmtebron zetten, want dit kan het leer uitdrogen. Een katoenen doek neemt gemorste etenswaren op.

Vergeet ook niet na te denken over het comfort dat jij nodig hebt in als je een fauteuil kopen gaat. Kies een stoel dat bij je bouw- en lichaamslengte past. Meet het zitvlak goed af, waarbij deze twee centimeter lager moet zijn dat je knieholte. De diepte van het zitvlak moet ervoor zorgen dat je rechtop kunt zitten en je armen ondersteunt worden door de leggers. Als je hier rekening mee houdt is het comfort goed en voorkom je blessures door een verkeerde houding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.