Betaal ik te veel huur? Huurteam Centraal helpt uw huur te verlagen

Niemand wil te veel betalen voor zijn huurwoning. Veel huurders vragen zich af: betaal ik te veel huur? Helaas gebeurt het regelmatig dat huurders meer betalen dan nodig is, vooral gezien de krapte op de huizenmarkt. De vraag naar woningen is groter dan het aanbod, wat resulteert in hogere huurprijzen. Veel huurders denken ten onrechte dat de woningmarkt een vrije markt is waar verhuurders volledige vrijheid hebben om de huurprijs te bepalen. Deze misvatting leidt ertoe dat veel huurders te veel betalen, aldus jurist Benjamin Jozef Aras.

 

Puntentelling en Woning Waardering Stelsel (WWS)

 

De sleutel tot het bepalen van de maximale huurprijs is de puntentelling, ook wel bekend als het Woning Waardering Stelsel (WWS). Dit systeem, een online tool, berekent de waarde van uw woning. Als uit de puntentelling blijkt dat u te veel betaalt, kunt u mogelijk wettelijk uw huurprijs laten verlagen.

 

Voorwaarden voor Huurverlaging

 

Om in aanmerking te komen voor huurverlaging, moet u voldoen aan wettelijke voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat de maximale huurprijs onder de liberalisatiegrens moet liggen, gebaseerd op het jaar waarin u het huurcontract heeft afgesloten. Dit is het aanvangsjaar van uw huurcontract genoemd.

 

Als u aan deze voorwaarde voldoet, is er nog een andere voorwaarde voor permanente huurverlaging. Het type huurcontract speelt hierbij een rol:

 

– Huurcontract voor onbepaalde tijd:
Als u een huurcontract voor onbepaalde tijd heeft, moet u binnen 6 maanden na aanvang van het huurcontract de toetsingsprocedure starten om eventueel recht te hebben op huurverlaging.

 

– Huurcontract voor bepaalde tijd (tijdelijk huurcontract):
Als u een huurcontract voor bepaalde tijd heeft afgesloten, kunt u tot 6 maanden nadat uw tijdelijke huurcontract is afgelopen een toetsingsprocedure starten, zelfs als u al bent verhuisd. U moet dan foto’s en zoveel mogelijk informatie van het appartement of de kamer verstrekken.

 

 

 

Wat doet Huurteam Centraal?

 

Een Huurteam komt in actie wanneer huurders geschillen hebben met hun verhuurder. Huurteam Centraal is volledig op de hoogte van alle wet- en regelgeving met betrekking tot huurrecht en komt op voor de belangen van huurders. We bieden ondersteuning bij verschillende procedures tegen de verhuurder, zoals Huurcommissie procedures, om een beoordeling te laten uitvoeren en een bindende uitspraak te verkrijgen.

 

Waar is Huurteam Centraal actief?

 

Huurteam Centraal is er voor alle huurders in Nederland, zowel in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen, als in kleinere steden zoals Arnhem, Nijmegen, Enschede, Breda, Eindhoven en Haarlem. Het maakt niet uit in welke gemeente u woont; u kunt altijd bij Huurteam Centraal terecht voor professionele hulp.

 

Start een Procedure bij Huurteam Centraal

 

Huurteam Centraal begeleidt huurders bij procedures voor huurverlaging als zij te veel huur betalen volgens het puntensysteem. Wij helpen huurders in diverse situaties, zoals onenigheid over servicekosten, gebreken aan de woning en conflicten over de huurprijs. Bezoek HuurteamCentraal.nl voor meer informatie en om een procedure te starten.’

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.