Badkamertegels; de basis van elke badkamer

De meubels in een badkamer zijn belangrijk voor de indeling van de ruimte. Je bepaalt aan de hand van de grootte en de ruimte die je hebt, wat je precies kunt plaatsen. Badkamertegels geven sfeer aan het geheel, maar kunnen bovendien bijdragen aan algehele indruk die je hebt als je binnenkomt. Bij het gebruik van de juiste maten en als de tegels op de juiste manier gelegd worden, kun je de badkamer namelijk optisch groter maken.

 

Het effect in de ruimte met de juiste badkamertegels

 

Wil je de badkamer een rustige sfeer geven, kies dan voor wandtegels en vloertegels in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal. Deze lopen naadloos in elkaar over, zodat je een uniform geheel hebt. Vaak wordt voor matte tegels gekozen, maar je kunt overwegen om glanzende tegels te kiezen. Deze zorgen voor een ruimtelijk effect. Datzelfde geldt voor brede tegels in een badkamer die vrij smal is. Een ander voordeel van grote tegels is dat je hierbij minder voegen hebt. Ook dit geeft rust en ruimte in het vertrek. Wil je een andere kleur tegels op de vloer dan op de muren? Dan is het verstandig om de donkere tegels op de vloer te leggen en lichtere tegels op de wand te plaatsen.

 

Wat verwacht je van badkamertegels?

 

Niet alle tegels die te koop zijn, zijn geschikt voor een badkamer. Kies bij voorkeur tegels die niet poreus zijn, omdat de badkamer een ruimte is waar het regelmatig vochtig is. Let er ook op dat, als je de hele badkamer met dezelfde tegel wilt bekleden, niet alle tegels geschikt zijn om op de vloer te leggen. Datzelfde geldt voor tegels die je op een vloer legt waar vloerverwarming onder ligt. Tot slot kun je er over nadenken om in een inloopdouche een ander type vloertegel neer te leggen, waarvan je zeker weet dat deze niet glibberig wordt.

Informeer voordat je een badkamer gaat verbouwen in Nootdorp altijd of de tegels die je op het oog hebt, voldoen aan de bestemming die je ervoor hebt. Dan weet je zeker dat je vloer lang mooi blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.